default-logo
+31 (0)263629234
info@mulderagenturen.nl

Mulder Agenturen is een klein kantoor met een

groot bereik

Er is een grote variatie aan verschillende producten beschikbaar

Al meer dan 30 jaar gespecialiseerd in de markt van plaatmaterialen


Al in de jaren 70 van de vorige eeuw werkte Paul Mulder voor een aantal grote importerende houthandelaren. Geïnspireerd door deze markt startte hij in 1980 zijn eigen bedrijf Mulder Agenturen B.V. In de beginjaren werden voornamelijk vezelplaten verkocht. Mulder Agenturen volgde de ontwikkelingen in de markt ook toen al op de voet en het marktaandeel van constructieve multiplexen werd steeds belangrijker. Mulder Agenturen werd o.a. de officiële agent van de Amerikaanse multinational International Paper Co., een markt-leider in de wereld van pulp, papier, hout en natuurlijk multiplex. Vanaf de jaren 90 verdwenen meerdere Belgische spaanplaatproducenten van de markt. Dit werd veroorzaakt door veranderingen in de markt en duidelijkere milieutechnische regelgeving. Omdat het marktaandeel van het Amerikaanse naaldhoutmultiplex in Europa steeds kleiner werd, zocht Mulder Agenturen naar nieuwe mogelijkheden in de markt. Samenwerking met het Belgische plaatmaterialen- en fineerhandelsbedrijf G&M Trading C.V.B.A., gesitueerd in Temse, zorgde ervoor dat er met behulp van eigen lossings- en opslagmogelijkheden op een korte afstand van de Antwerpse haven makkelijker aan de directe vragen van importeurs kon worden voldaan.

In 2010 is Mulder Agenturen B.V. de officiële agent van de handelsonderneming Solid International N.V. geworden. Dit van oorsprong Belgische bedrijf heeft haar hoofdvestiging in Shanghai. Zij exporteren jaarlijks een indrukwekkend volume vloerdelen en diverse soorten multiplex uit China.

Inmiddels is Mulder Agenturen van vader op zoon overgegaan en staat Marcel Mulder al jaren aan het roer. Het bedrijf is sterk vertegenwoordigd in o.a. naaldhout constructiemultiplex uit  Brazilië en Chili, andere multiplex-soorten zoals Ceiba-multiplex en Okoumé uit Afrika  en Populieren-multiplex uit Italie. Er is een grote variatie aan verschillende producten beschikbaar en grote Nederlandse, Duitse en Belgische importeurs behoren tot de klantenkring.

Ruim 30 jaar marktkennis!